MKR1000 - Oživenie

Zápisník experimentátora

Hierarchy: Arduino MKR1000

Arduino/Genuino MKR1000 sa na rozdiel od svojich predchodcov dodáva v rozloženom stave. V krabičke je samotný plošný spoj a dve odlamovacie lišty. Tie zastrčíte do skúšobného pola, nasadíte plošný spoj a priletujete všetky vývody. MKR1000 zjavne opúšťa trend shieldov, ktoré sa nasadzovali na vrch Arduina a viac sa sústreďuje na moduly, ktoré budete zastrkávať do skúšobného pola.

Miniatúrne rozmery MKR1000 síce uľahčujú zastrčenie do skúšobného pola, súčasne ale na prednej strane dosky neostalo miesto na popisky. Jasne rozoznáte iba GND pin, ktorý má výraznejšie olemovanie. Keby ste chceli dosku otočiť, nepodarí sa vám ju zastrčiť, pretože bude prekážať SWD konektor. Čiže vám neostáva nič iné, ako si vytlačiť rozloženie pinov, alebo sa ho naučiť. Našťastie sú piny rozmiestnené dosť rozumne a nie je to až taká náročná úloha.

Prekvapujúco sa rozloženie pinov ešte neobjavilo na osvedčenej stránke PighiXXX, ale našiel som na Internete celkom pekného nasledovníka.

Priložil som ešte jeden obrázok, na ktorom je vidno porovnanie MKR1000 a Arduino Pro Mini. MKR1000 je výrazne dlhšie, našťastie časť s USB konektorom nemá žiadne piny a preto môže trčať zo skúšobného pola von.


21.08.2016


Menu