Ako urobiť dobré fotografie Arduina

Zápisník experimentátora

Nie je vôbec jednoduché fotografovať elektronické súčiastky. Musíte mať dobré svetlo, dobrý podklad bez odleskov a nikdy neviete, či lepší výsledok dosiahnete s bleskom alebo bez neho. Píšem tento blog už niekoľko rokov a stále som s týmto problémom zápasil. Nakoniec som investoval desať dolárov do podozrivo vyzerajúcej plastovej krabice s približným názvom Portable LED photo shooting box.

A urobil som dobre. Napriek nie práve najgeniálnejšiemu dizajnu sú výsledné fotografie z krabice veľmi dobré. Krabica má dva LED pásy, ktoré sa pripoja do ľubovoľnej USB nabíjačky. Dovnútra krabice sa vloží čierna alebo biela gumená podložka (obe podložky sú v príslušenstve krabice) z materiálu, ktorý nerobí odlesky a môžete fotografovať. Na prvom obrázku je samotná krabica. Schválne som ju odfotil večer v izbe pri bežnom osvetlení. Na fotografii je vidieť, že výsledný obrázok nie je vôbec dobrý. A ostatné obrázky sú urobené zvnútra krabice.

Krabicu som kúpil na Banggood. Má rozmery 20x20x20 cm. Majú aj väčšie rozmery, ktoré sú výrazne drahšie. Jeden z LED pásov bol trochu prekrytý plastovým výčnelkom, na ktorom sa nachádzajú suché zipsy. Ale pomocou nožníc som dané miesto trochu upravil a krabica sa potom dala pohodlne poskladať a LED pás sa dal pripojiť na USB konektor.


04.10.2017


Menu