LED pásik ako osvetlenie pre videokameru

Zápisník experimentátora

Hierarchy: Hliníkový rám pre videokameru

Filmovanie Arduina pomocou hliníkového rámu na stole si vyžaduje poriadne svetlo. Ja som na to použil hliníkové polmetrové pásiky, ktoré som pripojil na laboratórny zdroj. Tieto pásiky pripevním k rámu počas filmovania, aby som získal rovnomerné svetlo, ktoré mi nahradí denné svetlo. Denné svetlo momentálne nemôžem použiť, pretože naše dieťa si vyžaduje toľko pozorností, že je prakticky nemožné získať cez deň voľný čas aj pre seba.

Komponenty

Použil som nasledové komponenty:

  • 5050 LED Bar Light White Warm White 36LED/0.5M SMD Cabinet LED Rigid Strip DC 12V Showcase LED Hard Strip - Tieto LED pásiky sú na hliníkovom podklade. Sú dlhé pol metra a sú vložené do tenkého hliníkového profilu. Hliníkový profil je síce tenký, ale ako chladič to stačí. Ja som použil farbu White, čo je rozumný kompromis medzi extrémami Warm White a Cold White.
  • DPS3005 - Tento lacný laboratórny zdroj som popisoval pred pár mesiacmi. Pretože používa banániky na vývodoch, je ho možné ľahko prepojiť s LED pásikmi.
  • Aluminium DPS Housing - Hliníkový obal na laboratórny zdroj.
  • Banana Plug And Socket - Kombinácia banánikov a banánikových zástrčiek. Zástrčky som pripevnil do krabičky a navzájom ich prepojil. Celkovo som použil 6 zástrčiek a získal som 3 dvojice zástrčiek pre banániky.
  • Plastová krabička - Plastovú krabičku som využil zo svojich zásob. Jedinou podmienkou je, aby bola dostatočne hlboká a zmestili sa do nej zástrčky.

Video

Video sa nachádza na YouTube. Ukazujem v ňom, ako sú jednotlivé komponenty medzi sebou prepojené. V tomto prípade je vo videu vidno všetko podstatné. Je tam otvorená krabička, vo vnútri ktorej je vidno dve trojice zástrčiek pre banániky. Je tam vidno, ako sú banániky pripojené k LED pásikom. A je tam aj vidno, že jeden polmetrový pásik je treba napájať napätím 12 V a že si berie 500 mA.


02.10.2018


Menu