Korg Volca FM - Čínska improvizácia

Zápisník experimentátora

Hierarchy: Korg Volca

Dlhší čas som premýšľal nad tým, či by sa pomocou Arduina nedala hrať monotónna čínska hudba. Preto som pomocou môjho syntetizátora Korg Volca FM nahral jednoduchú čínsku pentatonickú melódiu, na ktorej som si chcel vyskúšať základné metódy na vytvorenie vernej kópie melódie pomocou Arduina.

Melódia sa skladá z dvoch častí. Prvá časť je sekvencovaná a pomocou dvoch hlasov vytvára basovú linku, ktorá pripomína čínsku melódiu. Druhú časť som hral naživo a kompletne som ju improvizoval. Tu je výsledok. Mám dve verzie.

  • Prvá verzia sa nachádza na serveri Soundcloud. Túto som nahral ako prvú. Zahral som v nej všetky dôležité motívy, aby som si vyskúšal, ako to všetko bude spolu znieť.
  • Druhá verzia sa nachádza na serveri YouTube. Na tejto verzii môžete sledovať moje prsty, ktoré improvizujú melódiu.

Túto melódiu sa pokúsim kompletne vytvoriť v Arduine tak, aby bolo schopné improvizovať túto melódiu. Arduino bude hrať na syntetizátore pomocou MIDI a na rozdiel od tejto verzie sa pokúsim výsledný zvuk vylepšiť v ďalšom syntetizátore Korg Electribe 2. To mi poradil v diskusii k videu jeden človek a pomocou tohto druhého syntetizátora by sa to malo podariť. Budem pracovať na zdrojovom kóde a keď sa seriál o MIDI dostane do pokročilejšej fázy, zaradím do neho aj túto simuláciu čínskej hudby.


10.09.2018


Menu